13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Румен Петков: България не плаща и затова газът е спрян

Снимки: интернет

„Нашите момчета се противопоставиха на търговските условия на „Газпром“, тъй като в началото на април са договорили чрез посредници да купуват газ от съседни държави. Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50%“, коментира лидерът на АБВ Румен Петков.

„От края на януари предупреждавам, че този премиер източва хранилището в Чирен, чийто капацитет в момента е запълнен под критичния минимум“, каза още пред медии в Пловдив Петков. В контекста на спрените доставки за България от „Газпром“, Петков припомни, че Словакия, Унгария, Австрия, Германия работят без всякакъв проблем с „Газпром експорт“, съобщават от „Труд“.

„Колкото до нашата държава, причината просто е, че България е спряла плащанията си и затова газът е спрян. Големият престъпник е министърът на енергетиката, защото той грубо нарушава Плана за действие при извънредни ситуации. Това не се вижда от премиера, защото самият той ръководи операцията по грабежа, както и от вицепремиера Василев, който пък е ключов играч в сектора. Кирил Петков и Асен Василев са неразделна част от престъплението ICGB – спъването на строежа на газовата връзка Комотини-Стара Загора,“ категоричен е лидерът на АБВ.

В заключение Румен Петков заяви, че „резервен вариант“ на Кирил Петков и избрани членове на кабинета включва забогатяването на някои от тях и унищожаване на българската индустрия и граждани.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html