14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Енергиен експерт: Подозирам диверсия в полза на ”Газпром” от хора, свързани с ДПС и ГЕРБ

Снимки: интернет

„Турски поток“ се оказа наистина незаконен. Ще ми трябва ден да оформя сигнала до МВР как хора свързани със санкционираните от САЩ, включително съпруга на Севда ТВ и шефа му, са извършили действия, които са довели до възможност Газпром да ползва монополно построената тръба“, написа във Фейсбук енергийният експерт Стефан Гамизов и допълни: „Действията много приличат на вредителство и диверсия от организирана престъпна група поставила се в служба на чужда вражеска държава (диктатурата на Путин) по време на подготовка на война.

Казусът е юридически ясен и в него са участвали и хора свързани с ДПС, освен обичайната ГЕРБ креатура. Допускам напълно, че заемите от диктатурата на Орбан в Унгария за Севда ТВ от дъщерната банка на Магдет Рахимкулов, газпромовец-олигарх близък на Путин, са били за това деяние.

Дали е така ще оставя на МВР да прецени и може би контраразузнаването, ако се прецени, че е нужно. Щастлив съм да ви кажа, че няма да има никакъв проблем Турски Поток да си остане и след изхвърлянето от него на Газпром, да стане наистина Балкански Поток с по-евтин газ в него.

Всичко това ще е политическа задача на г-н Асен Василев, защото технически в него е властта да действа, а той ще действа вярвам предвид заявеното от него.

Радва ме и факта, пак ще повторя, че се отваря възможност, двете руски проксита Сърбия и Унгария, а Унгария и предател в ЕС и НАТО срещу корупцията на Путин, да останат без руските рушвети. Това ще намали апетита на Сърбия за национализъм и тайна намеса в Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Черна Гора, а Орбан и шайката около него ще останат без руски рушвети в отплата на предателството си, които се пренасят в газов вид.

България държи в момента най-силното военно-хибридно оръжие срещу диктатурата в Москва в лицето на законно обосновано лишаване на Газпром от транзит на газ.

Това ще намали драстично способностите на руската диктатура за военно-хибридни операции на Балканите и финансирането на такива през Унгария. Нека да не забравяме, че Унгария укрива от правосъдието враг номер 1 на България в Македония в лицето на Никола Груевски. Само това е достатъчно да мислим как да накажем Унгария, ако имаме законова възможност.

Ролята във всичко това на г-н Асен Василев ще е голяма и аз възлагам големи надежди на него след смелите му думи срещу диктатурата в Москва!“

Източник: facebook.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html