20.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Проф. Евгений Дайнов: Газът е оръжие в очите на Кремъл

Евгений Дайнов, снимка Интернет

„Позицията на президента е позорна, защото приема, че Русия трябва да победи. Спирането на газа беше неминуемо, за Владимир Путин тази война беше абсолютна необходимост“, заяви в ефира на bTV политологът проф. Евгений Дайнов.

Коментарът му идва на фона на новината за спряното от “Газпром” кранче. Русия обяви, че ще спре доставките на синьо гориво за България и Полша в сряда. Според информацията на българските власти към момента доставките на газ са гарантирани. Вчера на посещение в Брюксел по въпроса отидоха вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов.

“Има очевидно камъни в градината на българския президент Румен Радев. Може би и на БСП. Няма начин Кличко да не е забелязал уклончивата позиция на президента. Всяка война превръща нещата в черно-бели, особено тази, която е между цивилизацията и варварство. И да се разчекнеш, трябва да избереш страна”, отсече проф. Дайнов.

По думите му Путин разбира нещо много важно – българите стават като украинците в решителни моменти, можем без неговите туристи, петрол и държава.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html