13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Баба преби възпитателка в детска градина в Разлог

Пострадалата възпитателка, кадър Нова тв
Възпитателка беше нападната и пребита в детска градина в Разлог. Случаят е от края на миналата седмица, когато жената твърди, че е била жестоко удряна, блъскана и скубана от баба на едно от децата. Тя преценила, че трябва да използва юмруците си заради това, че детето ѝ се бави и не излиза от градината достатъчно бързо.
В детската градина „Здравец” в края на всеки ден, за да вземат децата си пристигали в огромна група родители от квартал „Нов път”. В петък това отново се случило. Пред забавачницата пристигнали 15-ина души и повикали няколко деца накуп, съобщава NOVA.
„Забавили сме се не повече от 10 минути, защото обикновено децата се нуждаят да ги обгрижиш, да им помагаш, да се обуят, да се облекат, да приберем дрехите от шкафчето, за да могат да се приберат”, обясни пострадалият възпитател Лиляна Кoцакова.
Докато вътре в сградата тя подготвяла децата, една от жените отвън преценила, че чака твърде дълго. Влетяла в коридора, разбивайки входната врата. И се засилила към възпитателката. „Бях настигната по стълбището и ми беше нанесен побой. Аз я молех да спре, да не ме удря. Нямам обяснение защо по такъв начин бях нападната и унижена. Удари по лицето, скубана бях. Този ръкопашен бой продължи може би пет минути, докато между мен и нея не застана учителка, която я помоли да спре. Всичко това се случи пред погледа на деца и родителите, които стояха отвън”, каза още Коцакова.
Възпитателката в момента е в болничен. Тя не е сигурна дали след нанесените ѝ бой и обида ще се върне отново в детската градина. „Обичам децата, грижа се за тях. И все пак мисля, че не съм заслужила такова отношение. Притеснена съм много и огорчена”, посочи Коцакова.
Служителката на детската градина е с лека телесна повреда. Полицията е установила нейния нападател – жена на 49 години от квартал „Нов път”. По случая е образувано досъдебно производство.
Източник: 24chasa.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html