20.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Латвия призова гражданите си да напуснат Приднестровието

Снимки: Уикипедия

Латвийското външно министерство “настоятелно призова” латвийските граждани да не посещават Приднестровието и да го напуснат, ако в момента са там, предаде Асошиейтед прес.

Приднестровието е малка ивица земя, която е под контрола на проруски отцепнически власти от войната през 1992 г. с Молдова. Районът се намира близо до границата с Украйна. Има опасения, че войната между Русия и Украйна може да обхване и него.

Информационната агенция на трите балтийски държави “Балтик нюз сървис” отбеляза, че призивът на латвийското министерство е свързан със съществуващите заплахи за регионалната сигурност и взетото неотдавна от молдовския парламент решение да удължи с 60 дни извънредното положение в страната.

Правителствата на няколко европейски държави и САЩ предупредиха миналата седмица своите граждани да напуснат незабавно сепаратистката област на Молдова – Приднестровие.

Министерството на външните работи на България също призова българските граждани да се въздържат от всякакви пътувания до цяла Молдова предвид усложняващата се обстановка във и около страната. Сънародниците ни в региона бяха посъветвани да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства.

Източник: bg-voice.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html