14.7 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Радан Кънев с кърваво писмо до Радев, Нинова и Борисов

Снимка Интернет

Кърваво писмо до президента Румен Радев и лидерите на БСП – Корнелия Нинова, и на ГЕРБ – Бойко Борисов, написа евродепутатът Радан Кънев. Представителят на „Демократична България“ призова за единна позиция по всички теми около войната, като даде за пример държави от бившия социалистически блок.

Ето какво написа Радан Кънев:

„Преди една седмица, #Путин и #Газпром спряха – в грубо нарушение на договора и въпреки редовно плащане – подаването на газ за България. Враждебен акт срещу всеки български гражданин от страната-агресор, която запали войната в #Украйна.

Оттогава държавният глава, лидерът на опозицията, един от коалиционните партньори и маса „публични говорители“ и медии започнаха активна, организирана и видимо съгласувана атака срещу … българското правителство.

Не срещу агресора, не срещу този, който незаконно спря доставките и постави българските граждани и бизнес в риск. Не.

Срещу собственото ни управление, и то без свян да разпространяват лъжите на Кремълската пропаганда (например, че останалите държави от ЕС плащат в рубли).

Г-н Радев, г-н Президент,Г-н Борисов,Др. Нинова,

Не се прави така. Не. Се. Прави. Така.Не прави така опозицията в Полша. Не прави така президентът на Чехия, тежък комунист и враг на правителството. Не правят така коалиционните партньори (бивши комунисти като Вас, др. Нинова) в Румъния. Никой, освен Вас, не прави така…

Днешното правителство може да има много кусури. И аз виждам доста, и не премълчавам. Но първо, Путин не спира газа на правителството, а на България.

Второ, това е част от неговата война срещу ЕС, а не следствие от наша политика.

Трето и най-важно – атаката Ви уврежда и отслабва позициите на България. И спрямо Газпром, и вътре в ЕС.

Знаете ли, че през 1876г. е имало много българи, които са били против Априлското въстание, защото са се тревожили да не ядосаме Султана в Цариград?

Знаете ли, че през 1885г. е имало много българи, които са казвали – нека не признаваме Съединението, защото Императорът в Петербург не го признава?Възможно е да не знаете. Защото не го пише в учебниците. Така работи системата на националното образование – в учебниците пише за хората, с които сме горди, а не за тези, от които ни е срам“.

Източник: facebook.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html