14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Симулация на ядрена атака: По руска тв показаха унищожение на Берлин, Париж и Лондон

Снимки: интернет

Симулация на ядрена атака се появи в популярно руско предаване, в което графика показа колко време би отнело на ракета, изстреляна от Калининград в Балтийско море, да достигне до големите столици в Европа.

Според показаната графика, на руската ядрена бойна глава ще са ѝ необходими 106 секунди, за да достигне Берлин, 200 секунди до Париж и 202 секунди до Лондон. Председателят на националистическата партия „Родина“ Алексей Журавльов заяви, че в такава ситуация Великобритания вече няма да съществува.

„Една „Сармат“ и това е – Британските острови са съществували някога, Британските острови вече не съществуват. Говоря сериозно“, каза той.

Депутатът от Държавната дума Евгений Попов от партия „Единна Русия“ твърди, че Великобритания също има ядрени оръжия и ако бъде използвана ракета „Сармат“, „никой няма да оцелее“ в тази война, „никой няма да остане на планетата“. „Ще започнем отначало, от нулата“, коментира той.

Случилото се следва съобщения по руската телевизия, че Владимир Путин може да използва парада за Деня на победата на 9 май, за да обяви пълномащабна война на Украйна.

Източник: nova.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html