15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Оперират от рак Путин, властта временно поема бивш шеф на руските служби?

Снимка: kp.ru
Президентът на Русия Владимир Путин ще се подложи на операция заради раково заболяване, а временно властта ще поеме бивш шеф на федералната служба за сигурност, се посочва в нов доклад, цитиран от „Ню Йорк пост“. 
Става дума за Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация от май 2008 г. Твърди се, че Путин ще му прехвърли контрола върху правителството, докато премине през процедурата и се възстанови след нея, според видео от мистериозния телеграм канал General SVR, появило се в събота.
Каналът в мрежата, за който се счита, че се управлява от бивш генерал-лейтенант на руската служба за външно разузнаване, известен под псевдонима Виктор Михайлович, съобщи, че лекарите са настояли пред Путин, че трябва да се подложи на операция.
Очаква се манипулацията и възстановяването след това да изведат руския президент от строя за „кратко време“, според непотвърдения доклад.
„Малко вероятно е Путин да се съгласи да предаде властта за по-дълъг период от време“, заявява говорещият във видеото и добавя, че контролът над страната вероятно ще бъде в ръцете на Патрушев за не повече от два-три дни.
„Ще кажа, че това е възможно най-лошият вариант“, добавя говорещият. „Патрушев е откровен злодей. Той не е по-добър от Владимир Путин. Освен това е по-хитър и бих казал по-коварен човек от Владимир Путин. Ако той дойде на власт, проблемите на руснаците само ще се умножат“.
Видеото продължава с репортаж, показващ доклада на руската разследваща агенция The Project, според който президентът на Русия е преглеждан от онколог 35 пъти през последните години.
Междувременно медицинският експерт, който от изданието идентифицират като Евгений Селиванов, според данните е направил десетки тайни посещения в дома на Путин в Сочи за само четири години. Докладът също така предполага, че руският президент е претърпял тайна операция миналата есен. „В медицинските среди се смята, че през този период руският лидер е бил подложен на сложна процедура, свързана с някакво заболяване на щитовидната жлеза“. Във видеото се твърди още, че ракът на Путин прогресира.
Болнав външен вид и нехарактерно нервно поведение на публично място наскоро повдигнаха въпроси за здравето на 70-годишния президент. Говори се, че страда от рак и множество други сериозни заболявания, включително и болестта на Паркинсон.
В публикация в Telegram, която се появи в четвъртък, се твърди, че бившият шеф на руските служби е имал двучасов разговор с руския лидер. „Знаем, че Путин е споделил на Патрушев, че го смята за единствения си доверен съюзник и приятел на правителството“, се казва в публикацията. „Освен това президентът обещава, че ако здравето му се влоши, действителният контрол над страната временно ще поеме секретарят на на Съвета за сигурност на Руската федерация“.
В началото на април авторите на канала в Telegram твърдят, че лекарите на Путин са му препоръчали операция по-къдно още същия месец, но това не се случи.
General SVR съобщава, че предполагаемата онкологична диагноза на Путин е поставена през ноември 2020 г., като твърди, че руският президент страда от рак на червата. Кремъл продължава да отрича Путин да има някакви здравословни проблеми.
Източник: 24chasa.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html