14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Путин забранява износа. Все още не е ясно за кои държави

Снимки: интернет
Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически санкции като реакция на „неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации“, съобщи днес Кремъл, цитиран от „Ройтерс“ и БТА. 
Съгласно указа се забранява износа от Русия на стоки и суровини за чужди физически лица и организации, включени в санкционния списък. Забраняват се също сделките с чуждестранни физически и юридически лица, попадащи под ударите на руските санкции, и се позволява на руски физически лица и организации да не изпълняват задълженията си към тях.
Путин нареди на руското правителство в 10-дневен срок да определи списъка с лица и компании, попадащи под ударите на ответните санкции на Русия, както и да разработи „допълнителни критерии“ за редица сделки, които също могат да станат обект на санкционни мерки.
На практика указът би трябвало да означава пълно ембарго за включените страни, включително за износ на петрол и нефт. Припомняме, че целият  ЕС е включен в руския списък за „неприятелски страни“.
Източник: clubz.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html