16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Спират да продават билети за полета София-Скопие

Снимки: интернет
Българската авиокомпания „Гъливер“ спря да продава билети за полета София-Скопие  от 21 май, съобщи специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation. Според медиите в Северна Македония полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато са борда е имало само двама-трима души, по-малко от екипажа.
Засега не е ясно дали полетите се отменят окончателно, тъй като няма обяснение от българската авиокомпания, която е спряла да продава билети и за Тирана. Скопие и Тирана бяха единствените чужди дестинации на „Гъливер“.
Авиокомпанията поддържаше маршрута София-Скопие с турбовитлов самолет ATR 72–600, който е с капацитет 65 места. Полетите бяха в понеделник и в събота. Цените – от 128 до 300 лв. за двупосочно пътуване.
Авиолинията Скопие-София беше обявена от българския премиер Кирил Петков като първа мярка за изграждане на доверие между двете страни. Това е четвъртият опит за създаване на редовна авиолиния между столиците на Северна Македония  и България, а предишните три бяха неуспешни отново поради малък брой пътници.
Първите полети между Скопие и София започват през есента на 1992 г. с авиокомпания „Хемус Еър“ със самолет за 18 пътници.
След присъединяването на България към ЕС линията София-Скопие  е възстановена през декември 2007 г. Този път Bulgaria Air летеше три пъти седмично с ATR-42, с капацитет от 40 пътници, на цена  от 49 евро. Предпоследният опит да се възкреси линията беше през 2010  г.
Източник: clubz.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html