14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

ЦСКА изчисти всички задължения към държавата, строи нов стадион

Снимки: Dsport

Ръководството на ЦСКА спази обещанието си и зарадва феновете си навръх 74 годишнината от създаването си. На официалния си сайт „червените“ обявиха, че са сключили така дългоочаквания договор с ММС и вече може да се предприемат реални действия за строеж на нов клубен стадион.

Ето и пълното съобщение, публикувано в сайта на ЦСКА:

Армейци,

Ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта, както и желанието на двете страни да бъдат част от прозрачен, законен и коректен процес за построяването на новия стадион на ЦСКА, доведе до нова решителна стъпка по сбъдването на нашата всеобща мечта.

Уведомяваме ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество „Сердика спортни имоти“. След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом – стадион „Българска армия“.

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури.

Източник:  cska.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html