16.4 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Атанасов за Румен Радев: Всяка жаба да си знае гьола

Румен Радев, сн. интернет

„Има разпределение на властите, президентска власт няма, има законодателна, изпълнителна и съдебна, те са упълномощени по Конституция и нека всяка жаба да си знае гьола“, каза пред БТВ Атанас Атанасов от „Демократична България“.

„Личи му на господин президента, че има слабост към Русия. Заявка за неутралитет – какво означава неутралитет в тази ситуация? Нека не коментираме повече“, каза Атанасов. Според него има недоволство от начина, по който функционира коалицията.

„Не се спазват някои разпоредби на коалиционното споразумение, доста скърца. Във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията. Ще обсъдим детайлно отношенията ни в коалицията и най-вероятно ще поискаме среща с ръководството на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, защото трябва да бъдат изгладени някои проблеми“, добави той.

Атанасов се опита да омекоти позицията на другия съпредседател на ДБ Христо Иванов, който вчера издигна „червен флаг. Ние искаме много по-широк мандат на правителството да му се развържат ръцете да действа, за да може България да подкрепи с всичко, което може Украйна. Питайте БСП от какво се страхуваха да отидат в Украйна, при условие, че гласуваха подкрепа за Украйна. Това, което се съдържа в решението на парламента, беше поискано от Зеленски и ръководството на украинската държава“, каза още съпредседателят на „Демократична България“.

Атанасов обяви, че България не купувала руски газ и това били спекулации на ГЕРБ. „Ценово ще се справим, дори след юли може да очакваме намаление цените на газа за потребителите“, демонстира увереност той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html