24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

Хамид: Управляват ни Макс и Мориц, и утре да си тръгнат, ще е късно

Хамид Хамид, ДПС, кадър Нова телевизия
„Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна не мисля, че е опасна стъпка“, противопостави се на тълкуването на държавния глава Радев депутатът от ДПС Хамид Хамид.
„Ние сме част от свободния свят, трябва да сме съпричастни и съучастни, да участваме активно и да не се снишаваме“, настоя Хамид. Трябвало е да се отговори на исканията на украинската страна.
„ДПС се готви и са готови за предсрочни избори. Те вече закъсняват. Това е най-слабото, най-неподготвеното правителство от падането на комунизма – „просто един популизъм, бръщолевене и говорене за тортите на съпругата на премиера“. Хамид Хамид направи иронична аналогия, като заяви, че правителството му напомня за героите „Макс и Мориц от една детската книжка“ – „визирам Петков и Василев“, уточни Хамид Хамид.
„И утре правителството да подаде оставка, ще бъде късно“, заяви депутатът, който е убеден, че трудните условия, включително и войната, не може да са оправдание за слабостта на кабинета.
Въпреки това ДПС не подготвят вот на недоверие, а Хамид Хамид обясни, че всяко едно действие на правителството всъщност е вот на недоверие и всяка една тема може да свали тази коалиция. Ако някоя друга партия внесе вот на недоверие, ДПС обаче като опозиция би го подкрепили.  Хамид разкритикува и като недостатъчно усилията на правителството да се противопостави и да поиска и настоява България да бъде изключена от ембаргото, което готви ЕС върху вноса на руски петрол. „Няколко държави са получили отсрочка, а най-зависимата държава България, не получи отсрочка“, обясни депутатът от ДПС.
Източник: news.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html