14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Радев: Не е време за избори, очаквам правителството да има ясна представа как живеят българите

Снимки: БНТ; интернет
„Трябва да търсим решения, които да са наш интерес. През годините не успяхме да постигнем диверсификация. Нашата зависимост е голяма.
За разлика от други държави българите са най-бедните в ЕС и енергийно най-бедните, борбата е да не допуснем драстично увеличаване на цените на доставките“, заяви президентът Румен Радев, след като поднесе венци пред паметника на Незнайния воин. „Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка, но над всичко трябва да е българският интерес“, добави Радев.
„Рисковете са една чудовищна инфлация, при която хиляди малки предприятия няма да издържат, това значи тежка икономическа и социална криза с последствия и за тези, които управляват в момента“, подчерта Радев.
По отношение на РСМ Радев каза, че очаква правителството да осъзнава и да отстоява българските интереси. „Имам ясна политика по отношение на РСМ и ще продължа да я отстоявам“, заяви още Радев.
Той коментира и министъра на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова, като каза, че нейните твърдения са некоректни.
„Ясно е, че тя се опитва да избяга от подписа си от разрешителните за износа на оръжия за трети страни и тя знае много добре, че стигат до Украйна. Това са частни фирми, но важен е подписът в междуведомствената комисия, която тя председателства, с който подпис се разрешава износът на оръжие“, подчерта Радев.
Очаквам правителството да има ясна представа как живеят българите, какво искат българите и да се вслушват в техния глас, добави още той.
Източник: bgnes.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html