13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Депутатите се хванаха за гушите

Снимки: novini.bg

Подайте си оставката, нямате място на тази висока трибуна! Това поиска от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Призивът ѝ бе насочен към заместник-председателя на НС от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов.

Според нея, Иванов без основание отнема думата на опозицията. „Предния път, когато го направихте, един от колегите ми беше с наложено наказание, защото ви връчи таблетка валериан. Сега, г-н председател, може би нямате нужда само от това, а да освободите парламентарната трибуна, защото е нужно някой с по-висока степен на чуваемост и търпимост към опозицията да заеме мястото пръв сред равни. Ако Минчев има ангажимент, НС има още пет председатели“, посочи Атанасова.

Тя го призова да отстъпи мястото си на заместник-председателя на парламента от „Демократична България“ Атанас Атанасов. „Считам, че той по-добре ще ръководи пленарното заседание, защото знае, че думата на опозицията никога не се отнема, а и защото през всичките години на участието си в политиката е доказал, че може да чува какво говори опозицията. Г-н председател, моля ви настоятелно, освободете мястото на пръв сред равни. Заседанието да води някой, който може да владее залата, а и собствените си нерви“, каза Атанасова.

Мирослав Иванов и отговори, че спазва правилника на Народното събрание и не видя причина да подава оставката си.

Отношение взе във Фейсбук профила си и депутатът от ГЕРБ Анна Александрова.

„Търпението ни свърши към Вас, скъпи управляващи! Поведението на премиера Кирил Петков днес в пленарна зала бе гавра с българския парламентаризъм, защото не отговори на нито един конкретен въпрос на народните представители, отказа да даде яснота по важни теми за хората, продължи безотговорно да издава присъди и да прави внушения по теми, от които очевидно няма никаква представа. Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова беше прекъсната и й беше отнета думата, защото изложи управленския провал на хора, които месеци наред карат България към тотална криза и разруха! Оставка!“, написа Александрова.

Източник: facebook.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html