23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Лорер за Слави: Мрън-мрън

Снимки: БГНЕС
Броени часове преди коалиционния съвет да обсъди антикризисните мерки, по тях говорят само представители на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. БСП и ИТН подчертано отсъстват от лансирането на различните предложения, въпреки че в последните дни основно социалният министър Георги Гьоков говореше за пенсиите например.
Днес в сутрешните блокове на телевизиите имаше офанзива от представители на ПП – Венко Сабрутев по Нова телевизия, Даниел Лорер по БНТ, Андрей Гюров по Би Ти Ви. Участията им не родиха големи новини след това, което се разбра вчера за основните идеи. Сигналите за напрежение в коалицията бяха неглижирани. На въпрос как ще коментира поста на Слави Трифонов от снощи, че в управлението на страната напоследък „стават непонятни неща“, Лорер днес пренебрежително заяви: „Звучи ми като мрън-мрън“.
Недоволни от диалога по мерките са и синдикатите, които утре ще участват в протестите на различни групи в София. Димитър Манолов, президент на КТ
„Подкрепа“, каза днес пред БНТ, че научават от медиите какво предлагат управляващите. Манолов изрази учудване за кого се вдига таванът на пенсиите на 3400 лв., като сподели сметки, според които човек, осигурявал се само на максимален осигурителен доход, ще получи малко над 1800 лв. пенсия.
Губим работни места, без да увеличаваме безработицата, защото намалява работната сила, коментира и Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.
Днес следобед премиерът Кирил Петков ще се срещне отново с превозвачите в опит да тушира протестите. Първата среща се провали, а след нея изтече запис, който допълнително влоши отношенията между протестиращите и управляващите.
Източник: segabg.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html