23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

„Възраждане“ иска махане на решетките от НС и извинение

Снимки: Фейсбук

С декларация на парламентарната група на „Възраждане“ започна днешното заседание на Народното събрание. Декларацията е във връзка с поставените метални решетки на входа на Народното събрание.

„Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание (НС) да бъде постоянно оградено с метални преграждения“, обяви Елена Гунчева. „Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация“, добави тя.

„На 18 май на официалния вход на Народното събрание са поставени тежки метални решетки, неизвестно по чие разпореждане и без знанието на народните представители“, обясни Гунчева повода за изявлението. „Сградата на НС е исторически, културен и архитектурен паметник от национално значение, подчерта тя и добави, че никой председател на парламента не си е позволявал да сложи решетки на сградата-символ на парламентаризма и демокрацията. Поставянето им показва страх и неуважение към народа, който е избрал всички нас“, заяви Елена Гунчева. По думите ѝ българското правителство и НС трябва да работят в интерес на България и българския народ и тогава няма да се страхуват от гражданите, които са ги избрали.

Представителят на „Възраждане“ отбеляза, че поставянето на метални решетки на официалния вход на НС е предизвикало и остри негативни реакции сред хората, българските общественици и политици. Недопустимо е подобно еднолично решение да бъде заплаха за обществения ред, се казва в декларацията на политическата сила. Затова от „Възраждане“ настояват незабавно да бъдат премахнати решетките и инициаторът за тях да се извини на депутатите и българския народ.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html