15.9 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

БСП-Пловдив дава на прокурор ръководството на „Позитано“ 20

Снимки: интернет
Ново противоборство между пловдивските социалисти и ръководството на БСП се заформя след решение на пленума на червените да бъде проведен предсрочен пълен цикъл отчети и избори в Пловдивската градска организация.
Градският съвет на БСП – Пловдив отказва да изпълни решението на Националния съвет, тъй като то е противоуставно и противозаконно, съобщиха от там. “Ще бъдат сезирани Общопартийна контролна комисия и прокуратурата”, обявяват след решение на Градската организация на партията в Пловдив.
Социалистите оспорват идеята на “Позитано” 20, да бъдат предадени в централата на БСП печатите и документацията на градската и районните партийни организации, деловодните книги, пароли, достъп и администратори на съществуващите интернет страници, е-мейли и други онлайн форми на комуникация, както и дори служебните телефони на местните социалисти. Последното е задача на работна група от 15 членове, начело с Атанас Зафиров.
Според решението на НС на БСП, подписано от Корнелия Нинова, пловдивските социалисти трябва да проведат Градската си конференция в периода от 16 юли до 17 юли 2022 г. и да изберат ново ръководство, а преди това да бъдат сменени и председателите на райони в града.
Източник: trud.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html