19.9 C
София
неделя, 3 юли 2022 г.

Руски публицист: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе

Снимки:  Туитър
„…Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон.
Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше. От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето.
Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война.
Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам.
Виждаме някакъв абсурден и особено ярък пример на военно-политическа гъзообразна некадърност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси успя да го постигне. И това е единственият резултат от три месеца война.
За тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа.
Пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. Вижда го целият свят.
Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор – внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би.
Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели.
Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано.
Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега.
Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия.
Ето това е позорната истина, уви“.
_______
Александър Невзоров (р. 1958) е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 – 2007) и бивш приближен на Путин.
От 22 април 2022 е в списъка с т.нар. „чуждестранни агенти“. 
От 4 май 2022 е обявен за издирване. 
В момента Невзоров е извън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения.
Източник: segabg.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html