20.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Разследват и други случаи на погребани незаконно, вместо кремирани

Снимки: интернет; БГНЕС

Задържаният 51-годишен мъж във връзка с измамите, свързани с кремация, не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка. Това разкри на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Пред медиите тя потвърди, че в плитък гроб землището на Клисура са открити общо седем тела. „Има привлечено лице като обвиняем за измама“, каза още говорителят на СГП. Сигналът е подаден от гражданин, като незабавно са предприети действия. При огледа са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт. Установена е самоличността на едно от тези лица. Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитани са роднините на това лице, които са заплатили на обвиняемия 1000 лв., за да бъдат кремирани неговите останки. Месец по-късно са получили урна, съдържаща прах. Т.е. те не са имали информация, че техният баща не е бил кремиран, обясни Петрова.

Случаят е прецедент и е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура. „Задържаният се е занимавал с погребални услуги има предходна съдимост в миналото. Има вече обаждания от хора, които са използвали неговите услуги и вече има притеснения дали роднините им наистина са погребани“, добавиха от прокуратурата. Комисар Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване“ към СДВР заяви, че има информация, че хората са повече. С категорична бройка комисар Цветков не се ангажира. Това ще бъде тепърва установявано. Районът на местопроизшествието се охранява и е отцепен. Ще се направи организация, за да продължи работата по случая.

Източник: trud.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html