15.9 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

Възможно е труповете в гора край София да са 50, има задържан (обновена)

Снимки: интернет
Телата на седем души са намерени в покрайнините на София, близо до Банкя, по случая е задържан мъж. Това съобщиха от МВР. Една от версиите е, че става дума за незаконно погребани възрастни хора. Разследващите продължават изясняването на случая и идентифицирането на самоличността на починалите.
По случая има задържан мъж вчера. Той обяснил, че от няколко години се занимава с незаконната дейност. С решение на прокуратурата  остава в ареста за 72 часа.
По първоначални данни не става дума за убити, а за незаконно погребани хора, живели в различни хосписи в столицата. Предполага се, че мъжът е предлагал уреждането на кремация, но това не се е случило.
Разследващи допускат възможността заровените тела на починалите да са повече от откритите седем. За да бъде установена самоличността им, ще бъдат назначени ДНК експертизи. Според Нова тв се работи по версията измама – задържаният погребален агент е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла. Задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.
Източник: bta.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html