24.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Петро Порошенко: Затворете пристанищата си за руски кораби. Не се страхувайте от Путин

Снимки: интернет

„На първо място украинците и армията изненада света. Путин каза, че за три дни ще мине през къщите ни, а това не се случи нито за 3 нито за 33 дни. Нищо не се случи. Тази агресия ще доведе до края на режима на Путин. А това зависи от целия свят“, каза по БТВ предшественикът на Зеленски – президентът на Украйна Петро Порошенко.
„За да се въздаде мир имаме нужда от оръжие, оръжие и оръжие. Това е краткият път. Първият вид – това са оръжия за защита.  Вторият вид са  санкции.  И третият – депутинизация на Европа и света. Петролното ембарго не е достатъчно.  Не само ЕС трябва да отреже  руския петрол. Това е тест за цяла Европа и независимостта от политиката на Путин. Горд съм, че постигнах енергийна независимост.  Ние спряхме да купуваме. И това бе много труден тест за Украйна. По моя заповед заведохме иск срещу “Газпром”  и руската страна и го спечелихме. Бяха ни платени 4 млрд. американски долара. Последвайте нашия пример.
Два съвета  – не се страхувайте от Путин. Ако се страхувате, сте загубени. Второ- не вярвайте на Путин.  Той разбира само от сила. Ако сте обединени, само тогава Путин не може да ви направи нищо. Путин обяви Черно море за руско. Утре руските военни кораби могат да блокират българските и румънски пристанища.
Радвам се на посещението на Кирил Петков в Киев. Благодаря, че приехте повече от 90 000 украинци. Имате технология за модернизиране на танковете ни. Винаги можем да намерим начин, по който да си сътрудничим.  България е наш приятел. Но нещо много важно – първо – на наближаващата среща на ЕС, моля да подкрепите нашия статут на кандидат за. Второ – на срещата на НАТО в Мадрид през юни, ни подкрепете за присъединяване. Моля ви, затворете вашите пристанища за руски кораби. Всеки долар, платен на русата държава, ще се вложи за унищожението на Украйна“, каза още Порошенко.
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html