32.4 C
София
понеделник, 4 юли 2022 г.

Още един IT специалист изчезна в София

Снимки: интернет

47-годишна жена е обявена за издирване от столичната полиция. От дома ѝ в квартал „Бояна“ бил задействан паник-бутон. Пристигналите екипи не установили взлом.

Новината беше потвърдена и от пресцентъра на МВР. Жената е IT специалист. Живяла е с чужденец, който се издирва в момента, но вероятно е извън страната. Неофициална информация сочи, че полицаите са намерили автомобила на жената, като по него е имало засъхнали петна от кръв.

Във вторник стана ясно, че полицията издирва още един изчезнал IT специалист. Търговецът на криптовалути Александър Алтънбашев е в неизвестност от понеделник по обед, когато отишъл на среща в столичния квартал „Младост“. След това Алтънбашев спрял да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно той е бил изключен. Сестра му и приятелката му веднага подали сигнал в полицията. Според двете жени Александър е отвлечен.

В четвъртък стана ясно, че доброволни показания в СДВР по случая е дал бизнесменът Ивайло Борисов-Ториното. Той е решил да разкаже какво знае веднага след като стана ясно, че последният SMS от телефона на Алтънбашев е пратен именно до него. Пред разследващите полицаи Ториното е разкрил, че се познава с Алтънбашев от много години.

Източник: dnes.dir.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html