23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Тялото на Алена Щерк е открито край Радомир (обновена)

Снимки: Фейсбук

Полицията е открила тялото на мъртва жена близо до Радомир в нерегламентирано сметище, съобщава БНР. Потвърдено е, че става дума за 47-годишната IT специалистка Алена Щерк от София, която е в неизвестност от петък. Щерк е и инструктор по латино танци и не се е явила за часа си, което е било знак, че се случва нещо нередно.

Сигнал за нейното изчезване беше подаден от близките ѝ, има информация, че в дома ѝ е задействан паник бутон на СОТ, но няма следи от влизане с взлом.

Адвокатът на нейния бивш партньор, за който се знае, че е италианецът Виктор Спига, коментира пред bTV, че клиентът му е в Италия от 27 март и предстои да се върне на 6 юни. Засега Спига е главен заподозрян.

По думите на адвоката, доскоро двамата са живеели на семейни начала.

Преди малко повече от месец са се разделили. През май месец Алена Щерк е прехвърлила дяловете си от собствеността на фирма, в която двамата са били съдружници, на Спига. „Разделили са се, доколкото разбрах. Имало е някакъв конфликт, който е довел до тази раздяла. Аз се грижи основно да оформя документалното раздялата им в бизнеса, като съм се срещал с Виктор Спига, а с Арена Щерк съм разговарял само по телефона“, уточнява адвокат адв. Любен Казанлиев, цитиран от bTV.

Тялото на Щерк е открито, след като камери са засекли движение на автомобила ѝ в района на Радомир. Явно трупът е изхвърлен на сметището, а впоследствие автомобилът ѝ е бил върнат обратно в София и е паркиран в гаража на сградата.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html