23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Адвокатът на Виктор Спига проговори. Защо Алена e имала паник бутон?

Снимки: Фейсбук; БТВ

Адвокатът на Виктор Спига – бившият приятел на убитата Алена Щерк, проговори за отношенията между двамата. „Алена Щерк беше добър човек, клиентът ми много тежко преживява случилото се“, каза защитникът Любен Казанлиев.
Той се запознал с Алена, когато тя и Виктор решили след раздялата си да поделят и общия си бизнес с износ на вина. „Алена не беше IT специалист, работеше в компания за офис техника – продаваше мишки, клавиатури“, каза адвокатът.
Той допълни, че през уикенда никой не се е свързал с него от органите на реда, за да говорят за Виктор Спига и дали той е заподозрян. Твърди, че не знае дали клиентът му е задържан, каквато информация се появи рано тази сутрин.
Спига се оказа в Италия в деня, когато Алена изчезна. „Пътуването на Спига в Италия беше планирано. Той си е купил 10 дни по-рано билети, направил е резервации, наел е кола. Една от причините да замине е бизнес, а другата е семейна – да подпише документите по някаква сделка на фамилията си“, казва Казанлиев.
„Запознах се с него, когато той и Щерк трябваше да разделят бизнеса си. Двамата бяха прагматични. Нещата бяха в рамките на нормалното, с добро се разделиха“, допълни адвокатът.
Според Казанлиев някой има интерес да се разпространява невярна информация за неговия клиент.
Двамата се чули за последно в 23:30 снощи. „Питах го и за паник бутона. Виктор и Алена обмисляли поставянето му заради съседи. Когато той се е изнасял от общия им апартамент обаче паник бутон не е имало. Най-вероятно тя го е сложила, както възнамерявали“, каза Казанлиев.
Според адвоката, е невъзможно Спига да е задържан толкова бързо, тъй като има административни пречки. Трябва да се подаде ЕЗА – европейска заповед за арест, която да се преведе на местния език и чак тогава да се приведе в изпълнение. „Това не може да стане за 1-2 дни“, каза Казанлиев.
Източник: standartnews.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html