24.8 C
София
понеделник, 4 юли 2022 г.

Убийството на Алена Щерк: Водещата версия е ревност

Снимки: интернет

Ревност е основната версия, по която работят криминалистите по разследването на убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. „Основните версии за убийството са ревност и бизнес интереси, но водещата версия е любовта“. Това заяви комисар Стойно Цветков – началник на отдел „разследвания в СДВР“.

Причина за смъртта са множество удари по главата и травма, несъвместима с живота, разкриха от полицията. „Сигналът за изчезналата Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано отвличане. В събота се налагаше много експедитивно да се действа, за да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе сформиран екип от прокурори. Протоколите към момента действия са одобрени. Иззети са данни от трафика за проследяване на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Република Италия“, разкриха криминалисти.

„Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвинения, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера бе отрит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше повдигнато ново, за убийство, извършено по особено жесток начин“, разкри зам.-градския прокурор Иво Илиев.

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, но това не е било предмет на разследване в първите часове на разследването.

„Основното беше да се намери тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на деянието Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, където е намерено, в автомобила е открита кръв, а е установено, че в последствие автомобилът е управляван от Виктор. Това са доказателствата, на които стъпваме в момента. Индикация за това е, че впоследствие е напуснал страната“, разкриха от прокуратурата.

„Във връзка с настоящия случай, сигналът е подаден вечерта на 27 май в 6 РПУ, във връзка с това, че близките й са изгубили връзка с нея. Започва разследване“, разкриват от полицията.

Установено е, че на 26 май вечерта тя е била при свои близки, около полунощ се прибира у дома.Убита е или в гаража, или автомобила, в апартамента й няма следи за това, категорични са от полицията. Автомобилът на Алена Щерк се е движил от Перник за Радомир и обратно.

„Това, което ни ориентира е къде да търсим тялото е, че по посока пътуването до Радомир има забавяне в пътуването“, обясниха от полицията. Назначени са експертизи, включително и ДНК. Установено е, че имаме женски ДНК профил и мъжки ДНК профил по колата, разкри комисар Стойно Цветков от СДВР.

„Заподозреният не се е качил на самолет, той е преминал границата на България с автомобил, който е взет под наем и е напуснал страната“, обясни комисар Цветков.

Заподозреният за убийството бивш приятел на Алена – Виктор Спига бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.

Източник: dariknews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html