23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

ДБ: Няма за какво да се извиняваме на бежанците

Снимки: Фейсбук

“Справихме се повече от добре с кризата”, заяви пред БНР депутатът от Демократична България (ДБ) Елисавета Белобрадова-Летящата козила Ерато,  която коментира темата за преместването на украинските бежанци от Черноморието и възникналото напрежение.
„Не можем да кажем, че затова, че сме се отнесли добре с хората в самото начало и сме ги настанили в хубави хотели, сега трябва да се извиняваме за това, което имаме възможност да предложим”, подчерта тя. Депутатът допълни, че в повечето държави бежанците са настанени в палаткови лагери.
“Няма грешка в действията на кризисния щаб от последните няколко месеца”, коментира още Белобрадова. Според депутата голяма част от украинските бежанци са станали „жертви на хибридна война, фалшива информация, страх и паника“.
Буферните центрове в Сарафово и Елхово са възможност за 72-часова мярка, уточни Белобрадова. „За да се отсеят наистина тези хора, които искат да останат, да се възползват от възможностите за подслон и прехрана и тези, които не искат.“
Напомняме, че голяма част от украинците отказаха да бъдат извозени от Черноморието към вътрешността на страната и бойкотираха преместването за 5 млн. лв.
Източник: 19min.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html