20.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Бой в парламента заради „Копейкин“ (видео)

Снимки: интернет

Привидно монотонният дебат в Народното събрание около поправки в закона за досиетата за малко не доведе до истинско сбиване в пленарната зала.

Повод за това става изказване на Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ (ПП). Той се обърна директно към лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов от трибуната с обидното прозвище „Копейкин“. „Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, а които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да каже, че е повече човек от другите“, обяви младият депутат от ПП.

Това предизвика гнева на Костадинов, който се втурна вбесен към трибуната, за да отговори. От устата му се чуха думите „Този тъпак“ по адрес на Митев. Водещият заседанието Кристиан Вигенин обаче го възпря.

Тогава Костадинов и хората му се втурнаха директно към Митев, който обаче получи подкрепата на съпартийците си. Депутатите се сбутаха едни други, видя се и дърпане на вратовръзки, като Митев беше този, който първи посегна към връзката на Костадинов. До размяна на удари обаче не се стигна. За да успокои ситуацията, Вигенин прекъсна заседанието.

Свидетели на конфликта станаха посетители, дошли да разгледат Народното събрание, сред които има не само възрастни, но и деца.

Източник: segabg.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html