20.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Сачева: Искаме оставката на вицепремиера Калина Константинова

Калина Константинова, кадър бТВ
ГЕРБ иска оставката на вицепремиера Калина Константинова заради провала на преместването на украинските бежанци. Това каза депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.
На въпрос дали я познава добре, защото Константинова е била част от екипа на Румяна Бъчварова като министър в кабинета на ГЕРБ, тя отговори, че явно не се е справила, щом не е част от партията днес.
„Ние сме дали своята оценка за нея, а това, че тя в момента има възможност да покаже дали може, или не и съответно показва, че не може да се занимава с ефективно управление, го доказват. Тази жена е вицепремиер по ефективно управление и очевидно показва, че не познава институциите и не знае те как работят“, заяви пред btv Сачева.
Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще бъде изслушана заради изказването й в понеделник, в което обяви, че „правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната“. Искането за днешното изслушване е на ГЕРБ-СДС
Сачева обяви, че ГЕРБ се готвят за вот на недоверие. Проблемите с бежанците и енергетиката може да бъдат повод за вот на недоверие, заяви Сачева.
„Когато сме готови с нашето решение, веднага ще го обявим. За момента това, което правим, е да казваме истината, да показваме това, което се случва в управлението, за да бъдат хората убедени, че този вот на недоверие трябва да има успех не за опозицията, а за обществото“, каза още тя.
Източник: btvnovinite.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html