23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Бойко Борисов: Хората вече искат промяната. Тя е промененият ГЕРБ

Снимки: интернет

Ако мине актуализацията на бюджета и следващият бюджет бъде задължен с нови милиарди, народът ще очаква да ги спасяваме, а няма да можем, защото ще ни трябват 15-20 млрд., за да покрием дълговете на това управление.

Това заяви на среща със симпатизанти в Кюстендил лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той отказа да говори пред медиите, но ги покани да присъстват на срещата в залата на театъра в града.

Пред присъстващите в залата Борисов посочи, че е дошъл в Кюстендил, за да каже, че автомагистрала „Струма“ повече няма да се строи. „Да ви е честито! Готови са тунели, мост, при Кресна, Симитли, не ги пускат, тя отива в нищото. Като се наредите на тапите за Гърция, си припомнете. Магистралата щеше да е готова догодина. Жал ми е за огромния труд, строежи, проекти – една година не са пипнати мантинелите по „Струма“, каза Борисов.

„Още малко ще ги похвалят медиите. Те, хората, ще ги бият с камъни и тях, защото това внушаване, че те правят нещо, ще го платим с дългове. И не само инфлацията е проблем. Няма да има еврозона, за съжаление, с прискърбие го казвам“, каза още Борисов. „Хърватия беше зад нас, догодина влизат в еврозоната. Ние ще сме все в чакалнята, защото избрахте промяната“, допълни той и заяви, че ако управляващи бяха ГЕРБ, нито едно нещо от това, което се случва в момента, нямало да позволи да се случи на държавата.

„Говорят за продоволствена криза. Какво на нас ни пречи войната – военно-промишленият комплекс работи в пъти повече, което за България е добре“, коментира Борисов. „Ние сме вторите в Европа по производство на слънчоглед, жито, царевица, имаме могъщо земеделие. Е, извинявам се, ние сме сред най-големите производители на слънчоглед и ще дам да се качи олиото?“, каза лидерът на ГЕРБ. България е житница, за каква продоволствена криза говорят, попита реторично Борисов. Нямаше да допуснем такава криза, заяви той. Борисов допълни, че „кюмюрът“ е в нашите земни недра, а миньорите, енергетиците, реакторите са български и според него няма какво да налага увеличението на цената на електричеството.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че 12 години не е допуснал да се случат тези неща и затова хората сега казвали, че е било по-добре при предишното управление. „Хората вече искат промяната. Това е промененият ГЕРБ. Това очакват хората“, каза още Борисов. Той обвини управляващите, че лъжат Брюксел, особено по темата за Република Северна Македония. Знаете, че договорът за добросъседство е особено важен и е писан от умни хора. Изпълняват го и ние сме „за“, отбеляза Бойко Борисов.

Той заяви че най-корумпираното правителство е това в момента и добави, че хората ще го видят с времето. „Европейските пари повдигнаха България. И ако бяха умни, всяко правителство щеше да ги пази тези европейски партньори. Затова само при ГЕРБ работеха и нямаме 1 евро спряно от еврофондовете, а, дойде ли ново правителство, и парите спират“, каза още Борисов.

Източник: glasove.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html