23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Късно е, фрау Меркел, да си посипете главата с пепел от изгоряла репутация

Снимка Интернет
Ангела Меркел изплува от забрава след три месеца фашистки гуляи на най-близкия си стар приятел Валдемар* (бел. ред. – Владимир Путин). Тя изплува в публичното пространство не с празна глава и уста, а гневно и остро осъждайки агресията на „затворника в бункера“.
Дори геноцидът в Буча не предизвика незабавна реакция от комсомолката фрау Меркел. И тук изведнъж се разнесе воят на Баскервилското куче. Но не в блатата, а под топлото слънце на италианското Торино, където фрау живее във вила, след като отиде на заслужена почивка.
Разбира се, по-добре късно, отколкото никога. Но е минало твърде малко време, за да може международната общност да забрави… Колко внимателно бившият германски канцлер кърмеше и отглеждаше огромен гноен абсцес на фашизма върху тялото на планетата Земя… в продължение на 16 години. Абсцесът Путин. Като мъдра жена и интелигентен, опитен политик, Меркел не можеше да не види процесите, които протичат в Русия, и да не забележи трансформацията на своя приятел Владимир Путин. Превръщането му пред очите ни в нейния прочут сънародник Хитлер. В крайна сметка такива хора и процеси са по-познати и очевидни за германците, отколкото за всички други нации.
Украйна си спомня много добре срещата на върха на НАТО през 2008 г. в Букурещ. Тогава благодарение на Меркел и Саркози – френско-германския картел – Украйна не получи план за действие за членство от НАТО. Заради доведения син на Меркел – Путин. Ако Украйна беше станала член на НАТО, то днес нямаше да има война на европейския континент… За което сега толкова съжалява Меркел.
През 2022 г. германското общество изведнъж ясно осъзна: Меркел е прекарала целия си мандат, превръщайки енергийната и икономическа сигурност на Германия и страните от ЕС в евтин руски газ. Трябва да се каже, че фрау Меркел старателно заби Германия в кремълската енергийна примка на приятеля си Путин.
Няколко седмици преди края на мандата си германският канцлер буквално принуди президента Байдън да се съгласи със завършването на проекта „Северен поток-2“, макар че години наред й крещяха в ухото: „СП-2“ е проект на политически шантаж и в него няма никакъв икономически смисъл“. Няма наивници, които да не са знаели, че Меркел, която разбира от икономика, не е разбрала това. Но въпреки това лобираше за „Северен поток-2“.
Е, къде е „СП-2“ днес? Фрау, вие ли ще разкажете всичко сама или ще чакаме наказателни дела, книги и статии, журналистически разследвания за дълбоката корупция на вас, немските и европейските политици!?
Днес Украйна разбира какъв развод са прекарали Меркел, Оланд и Макрон осем години в Нормандския формат. Всичко би било наред, но от 2014 г. насам украинците са убити в Донбас. В люлката на Нормандския формат и Минск II Меркел, Макрон и Путин внимателно формализираха окупацията и анексирането на украинските земи – украинския Донбас.
Фрау Меркел стои зад всичко. Преди две седмици (след Буча, Мариупол и т.н.) Меркел все още казваше „Не съжалявам за нищо“. За какво да съжалява Меркел? Всичко, за което сладко мечтаеше в дългата си комсомолска младост, се сбъдна.
Какво се случи за толкова кратко време, фрау Ангела? Какво Ви накара днес да атакувате приятеля си, фашистът Валдемар, с яростни критики!? Вярно е, че през това време германското общество (и не само то) започна да проявява засилен интерес към дейността на бившата канцлерка Меркел и редица германски политици, които отвъд благоприличието са израснали заедно с Кремъл на Путин. Дори изчезналият бивш канцлер Шрьодер и агентът на КГБ Варник бяха принудени спешно да избягат от „Газпром“, отказвайки десетки милиони евро.
Късно е, фрау, да си поръсите главата с пепел от изгоряла репутация!
Автор: Юрий Радухин , публицист, политически експерт за „Главред“
* Валдемар – Фалшивият Валдемар или Волдемар (на немски: Der falsche Woldemar, falsche Waldemar, † 1356 в Десау, Анхалт) е един самозванец, който получава от Карл IV от 1348 до 1350 г. маркграфство Бранденбург
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html