23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Олаф Шолц ще ни увещава лично в София за Северна Македония

Снимки: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц ще включи и България в двудневната си визита до Балканите. Това стана ясно от изявление на пресслужбата на германското правителство.
Целта на визитата на Шолц е най-вече да се опита да помогне за намирането на компромисен вариант, с който да се преодолеят различията между страната ни и Северна Македония. В потвърждение на това е и програмата му – в един и същи ден (11 юни) той ще посети България и Северна Македония.
Планираните първи спирки на 10 юни са Косово и Сърбия. След това федералният канцлер ще пътува до Солун по покана на гръцкия премиер Константинос Мицотакис за вечеря със страните от регионалната инициатива „Процес за сътрудничество в Югоизточна Европа (SEECP)“, допълва БГНЕС.
Фокусът на пътуването ще бъде европейските перспективи на страните от Западните Балкани и приносът на Германия за подобряване на регионалното сътрудничество и преодоляване на двустранните блокади, уточняват от пресслужбата. Ще бъде дискутирана и по-нататъшната съвместна реакция на руската военна инвазия срещу Украйна.
Източник: segabg.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html