23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Депутат: България изнася оръжие за Украйна, включително и беларуско (документ)

Снимки: Фейсбук

Остана ли някой, който да вярва, че България не изнася оръжие за Украйна?, пита явно риторично Иво Русчев, депутат от „Възраждане“ във Фейсбук.
„Според публично изнесената информация на ВМЗ Сопот, само за първите 5 месеца на 2022 г. по сметките на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД са постъпили над 150 млн. лв. приходи, а подписаните договори надхвърлят половин милиард лева. Тези суми са рекордни и е ясно, че оръжието е предназначено за Украйна. Това, че сделките не се осъществяват директно с украинската страна, а чрез други държави, не променя крайното предназначение на оръжието.
Днешният отговор на вицепремиера Нинова към украинския посланик, че няма да изпраща оръжие, не е нищо друго освен лицемерна поза, целяща да обслужи намаляващия електорат на БСП.
Докато Нинова ЛЪЖЕ избирателите си, че няма да даде и един патрон за Украйна, междуведомствената комисия, в която членуват хора, лично назначени от нея, дават разрешение за износ и то на беларуско оръжие. В тази връзка зададох въпрос до вицепремиера и очаквам нейния отговор“, пише Русчев.
Източник: glasove.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html