20.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Слави заплашвал депутатите си да не напускат ИТН

Снимки: интернет; архив

Слави Трифонов привиквал депутатите от „Има такъв народ“, като изпращал джипове, за да ги вземат дори от домовете им и да ги заведат при него.
Лидерът оказвал натиск и отправял дори заплахи към тях, за да не напускат групата на ИТН и по повод бъдещото им поведение в парламента, пише „24 часа“.
Такива информации се появиха часове, след като Слави обяви, че ИТН напуска управляващата коалиция, а в отговор премиерът Кирил Петков даде да се разбере, че „Промяната“ ще разчита на негови депутати при гласуванията в пленарната зала. „Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце“, заяви Петков.
Привличането на хора от ИТН и разцепление на партията на Трифонов очевидно е подготвян от „Промяната“ вариант, за да остане правителството на власт. „Аз вярвам, че в ИТН има хора, които също са срещу корупцията. Вярвам, че има потенциал в депутатите на ИТН да подкрепят това правителство“, заяви Петков.
Според неофициална информация на “24 часа” от поне два месеца в “Промяната” се готвят за такъв сценарий и са успели да привлекат на своя страна 15 от 25-те депутата на Трифонов. Като според спекулации сред “променените” попада и министърът на енергетиката от ИТН Александър Николов.
Източник: novini.bg

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html