23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Тошко Йорданов: Това правителство приключва. Ще има още оставки

Тошко Йорданов, сн: БГНЕС

Ще има още оставки. Върви се към край на коалицията. Правителството приключва. Никой не чу предупрежденията ни. Казвахме, че има проблеми, да се заобиколят национални интереси. Не срещнахме разбиране, доста некадърно управление по отношение на финанси. Това заяви пред журналисти лидерът на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Той посочи, че всички министри от формацията на Слави Трифонов ще подадат оставки. Това вече беше направено от шефа на МРРБ Гроздан Караджов. Някои членове на Министерския съвет обаче са в чужбина и това ще се случи на по-късен етап. По думите на Йорданов без принципали ще останат Министерство на енергетиката, Министерство на външните работи, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на спорта. На практика във време на война и безпрецедентна енергийна криза е особено чувствителна смяната на външния и енергийния министър.

“При падане на правителство започва раздаване на мандати, може нещо да се случи. Това положение е нетърпимо“, каза още Тошко Йорданов. „Нещата ескалираха. Това можеше да се случи преди месеци, тогава Петков нарушаваше споразумението. Опитваха да прескочат решението на държавата по Северна Македония“, каза още той.

Източник: frognews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html