23.5 C
София
неделя, 3 юли 2022 г.

В Москва е дадена заповед за сваляне на кабинета след отказа да пуснем Лавров

Снимки: Фейсбук

„Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва, след като сме отказали да пропуснем самолета на Лавров за Белград и най-вече със заявлението, че няма да подновим договора с Газпром.

Както ви казах преди време, постановката със спирането на природния газ у нас е била съгласувана между Газекспорт и политици от ГЕРБ и ДПС, с идеята да ударят и свалят правителство.

Допълнително е натежало на везните, демонстративното пренебрежение на Петков към руския газ и постоянното му натякване, че имаме достатъчно и то по-евтин газ и няма да подновяваме договора си с Газпром. С това Петков е подписал „присъдата“ си. Това е първият случай, в който българско правителство не пропуска руски самолет за Белград. Сръбските проруски медии измислиха схема при която Лавров щял да бъда заловен и то къде …. в Белград, а ние, Северна Македония и Черна гора сме … предатели.

За Русия визитата на Лавров е символна, а присъствието на Газпром на българския пазар е критично важно. Не случайно лобито на Газпром успява до този момент да задържи сключването на дългосрочен договор за втечнен природен газ, защото това ще остави руския газ в ролята на трети чакащ на опашката.
Още един грях на Петков, лично се зае и благодарение и на неговите усилия до месец тръгва проекта за интерконектора с Гърция, който отваря вратата на неруски алтернативи за вход в целия регион, включително в Украйна.
Новият Пеевски – менторът на ИТН Орлин Алексиев и стария Пеевски взаимодействат – цялата тази корупционна машина, барабар с Гешев /магистрати, служби, медии/ има нужда от много милиарди за да бъде хранена. А те свършиха. Правителството им пречи.

Решението е да се действат бързо и грубо и свали правителството на Петков. Идеята за правителство на малцинството е абсурд. Гроздан искал да усвои милиарди, ами Бойко и Делян, да не би да искат само сладолед?

Рашков щял да стана шеф на КПКОНПИ – няма как да стане – кой да гласува – ИТН няма да гласуват, ДПС, ГЕРБ и Възраждане хептен. Откъде гласове. Правителството ще бъде блокирано и само ще вдигне белия флаг. То това е и целта. През лятото избори не могат да се състоят. Значи ранна есен и служебно правителство на Радев.
Служебното правителство на пРезидента загрява на тъч линията.
ИТН си свърши работата – Слави прибра десетки милиони. Помогна да се овладее енергията на протеста и да се насочи в глуха улица. Сега вече може и да не попадне в Парламента. Има десетина души, които някак ще трудоустрои. Другите не го вълнуват. Тези другите могат да му объркат сметката“.

Автор: Илиян Василев, дипломат, посланик е на Република България в Русия от 2000 до 2006 г.

Източник: facebook.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html