23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи

Снимки: интернет

Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) да се отцепи от парламентарната група и да подкрепи неговото правителство, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева.

Тя посочи и името на депутата, с когото Петков е разговарял – това е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия. Пред журналисти Симеонов разказа, че поканата за среща е дошла лично от премиера и се е провела снощи.

„Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос и т.н. Цялостно ми каза, че нещата не може да продължават така. Срещнахме се близо до БНР мисля, не знам коя точно сграда беше, но не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова“.

Информацията за разговора на премиера Петков с депутата Симеонов в търсене на подкрепа за актуализацията на бюджета и законодателните предложения на „Продължаваме промяната“ предизвика остри реакции в Народното събрание.

Заместник-председателят на парламента Ива Митева посочи: „Снощи късно му се е обаждал премиерът, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и кабинета и да гласува за бюджета. Чухме премиера още онзи ден да говори за 12 депутати, явно той в момента ги търси. Ако това е моралът, за който той говори, ако това е борбата с корупцията, поздравявам го. Това, което виждам като закон, внесен вчера – показно как закони не се пишат.

„По думите на Ива Митева засега няма информация дали са провеждани срещи и разговори с други народни представители от „Има такъв народ“. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче, твърди, че Петков е говорил с най-малко четирима техни депутати.

Източник: bnr.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html