16.8 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

Петков: Ще има депутати, които ще изберат България пред бивш певец

Снимки: Фейсбук

Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки, нечестни схеми и политическо его, предупреждава Петков във видеообръщение, разпространено от правителствения пресцентър. В него той благодари за подкрепата на БСП и „Демократична България“. „Аз също вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, който ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его“, заявява още Петков и обявява, че актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на неговите срещи с народни представители от българския парламент.

Петков заявява намерението си и през следващите дни да продължи да води явно и почтено разговори с депутати, запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната.

По-рано през деня той беше обвинен от ИТН, че се е срещал и разговарял с техни депутати в опит да ги накара да подкрепят правителство на малцинството.

Премиерът декларира още готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател. Не ни е страх от избори, категоричен е Петков. Министър-председателят Кирил Петков, обаче, се фокусира върху диалога в интерес на българските граждани.

В своето обръщение премиерът дава аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица социални плащания, както и данъчни облекчени за семействата с деца. Министър-председателят изразява опасенията си, че ако не бъде извършена актуализацията, пенсионери ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

Премиерът Кирил Петков акцентира също върху ключови законопроекти и дейности, които изискват непрекъснатата работа на Народното събрание и на правителството. Министър-председателят заяви, че до края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html