23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Радостин Василев: Мафията проби в „Има такъв народ“

Снимки: dnes.bg

„С огромна тъга даваме тази пресконференция, за да обявим, че аз, в качеството си на министър на младежта и спорта, свалям доверието от лидера на „Има такъв народ“.
България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашият лидер на партията“,  заяви министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, който е от квотата на „Има такъв народ“. Той даде подробности за седемте депутати от партията, сред които и той, които се отцепват от парламентарната група и ще подкрепят управляващото мнозинство.
„Мафията проби в „Има такъв народ“, заяви министърът. „Ще напусна ИТН с огромна тъга. Аз съм един учредителите. В последните 2 години вложих цялата си воля, сила, знания, умения и средства, за да изграждам структурите на тази партия, за да убеждавам хората в идеалите на партията, за да се спази това, за което гласуваха над 2 млн. българи на референдума и над 500 хиляди души през месец юли“, заяви той.
 Той представи проф. Николай Радулов, че сред напускащите партията и ПГ на „Има такъв народ“, както и адвокат Иво Атанасов – „човекът, който направи така, че Видин да отхвърли мафията за първи път“. Сред напускащите също е и инженер Георги Георгиев, който е отговарял за програмата за регионално развитие и, по думите на Василев, „е в разковничето на случващото се в държавата“. Деян Петков – общинският координатор на Плевен, днес се е запознал с лидера на ИТН Слави Трифонов, защото „те никога не са се виждали“. Василев загатна, че „и другите май не са се виждали с него скоро“.
„Надеждите на много българи от последните две години най-вероятно ще останат нереализирани. За съжаление обаче поведението на г-н Трифонов като едноличен собственик на партията, което самоизчегърта партията, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата“, заяви Радостин Василев.
Министърът в оставка уточни, че решението на Трифонов за изтегляне на своите министри от кабинета не е координирано с абсолютно никого. „Той вчера два пъти излъга, че това нещо е споделяно с парламентарната група. Аз самият бях информиран, че ще бъда изтеглен, половин час преди неговото изявление. Не съм виждал г-н Трифонов, откакто станах министър. Някои от нас не са го виждали от повече от година. Явно разбиранията за морал, моите, и на г-н Трифонов са различни. Когато обикалях сам в началото да изграждам структурите, обяснявах, че това е кауза – кауза за България…моят морал не ми позволява да погледна в очите хората на следващи избори от тази партия“, подчерта още Василев.
„През април 2021 беше оправдано оттеглянето от властта, за да не правим коалиция с ГЕРБ, аз бях свидетел на безпрецедентно саботиране на изборите през юли, необяснимо за мен. Аз застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията. През ноември необяснимо за мен станах министър. Денят, в който станах министър, Трифонов ме извика да ми каже, че не е искал това министерство, но така му се е паднало. Аз му обясних, че това е страхотен начин да мотивираш един бъдещ министър. Послед г-н Кирил Петков потвърди това нещо, защото разговорите са водени там“, посочи той.
Василев разкри, че е подлъгал страшно много хора. „Слави никога не се е интересувал от мнението на избирателя, от своите депутати. ИТН е бизнес проект, това е било заложено още от самото начало. Ангажирах хората в тотото, в националната спортна база и сега всички ме питат какво се случва. Г-н Трифонов ме хвърли на мафията заедно с всички, които съм ангажирал, а аз съм лоялен към тях, настоя той.
Сега ще ни изкарат предатели. Но аз го каня на полиграф. Много от нас тук са минавали. Той и Тошко Йорданов да кажат дали са вземали пари от хора, които са обладали МРРБ. Казваше, че правителство ще има докато Гроздан Караджов е министър, разказа още той.
Много колеги ни подкрепят, но не са тук. Той се притесняваше само когато имаше бележката 500к. Слави никога не се е интересувал от мнението на избирателите си, той никога не ги е познавал. Две години не е дошъл да види офиса в родния му Плевен. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. Но ИТН е бизнес проект, каза още Василев. Министърът на спорта разказа, че преди няколко дни завил, че Караджов ще взриви ИТН, а във връзка с проверките му на столичния ресторант 101 на Сталийски, пуснал лоши неща за него. И дори сложили снимката му в тоалетната на ресторанта. Тошко Йорданов дойде при мен и ми каза: „Пич, Дългият ме прати да ти кажа да не закачаш Сталийски“,  обясни Василев. „Темата Македония никога не е стояла. Просто се нарушиха интереси“, каза той за разпада на коалицията. Според него ПП са попречили да се откраднат едни пари от МРРБ.
Източник: dnes.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html