20.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Костадинов: Очаква се утре Петков да внесе искане за вдигане на ветото за Македония

Снимки: БГНЕС

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че „буквално утре се очаква в Народното събрание да бъде внесено вдигане на ветото“ за еврочленството на Северна Македония от Кирил Петков. До края на месеца правителството приключва, отсече той.

„Тези хора не са лоялни на България, те са лоялни на американското посолство“, констатира по адрес на правителството Костадинов в интервю за Нова нюз и добави, че след разцеплението в ИТН и скандалите с алъш-вериша в Народното събрание единственият изход е разпускане на парламента. Костадинов прогнозира предсрочни избори наесен.

„Погнусен съм от настоящата политическа ситуация. Това е дъно на дъната. И друг път е имало покупко-продажба и най-различни обвинения между партньори, но тази коалиция започна с обещание за нов морал. Просто новият ГЕРБ смени стария ГЕРБ“, коментира той скандалите, последвали раздялата в коалицията. „Първо да питам – каква е разликата между Орлин Алексиев и Иво Прокопиев, защото аз не намирам“, вметна той по адрес на ПП.

„Този парламент просто вече се изчерпа“, заключи Костадинов.

Костадинов беше категоричен, че оттук-нататък депутатите от неговата група няма да се регистрират в пленарната зала, а „след като няма мнозинство, най-доброто решение е разпускане на парламента“. По думите му дори „Продължаваме промяната“ да намерят още 7 депутати за мнозинство, това няма да е достатъчно. Защото така управляващите ще зависят дори само от един депутат, който може да се разболее и да отсъства.

„Възраждане“ няма да подкрепи и актуализацията на бюджета, ако планираният за теглене нов дълг от 2 милиарда фигурира в нея. „Когато отидем на избори наесен, ние ще отидем на своеобразен референдум за членство в еврозоната. „Обикновено българската политика е изпълнена с обещания, честност, морал, но сега ние ще отидем като на референдум – дали България да влезе в еврозоната. Всяка една партия ще отговаря „за“ или „против“ санкциите, „за“ или „против“ санкциите, „за“ или „против“ чуждите военни бази. Въпросите са поставени ребром, няма да има възможност за шикалкавене“, заяви Костадин Костадинов.

„Крайно време е да видим „Възраждане“ като първа политическа сила“, каза още лидерът на партията, като направи уговорката, че към момента не вижда коалиционни партньори.

Източник: dnes.dir.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html