24.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Бойко Рашков: Тресе ги ужасен страх, че мога да отида в КПКОНПИ

Снимки: интернет

Някои ги тресе ужасен страх, че мога да застана начело на КПКОНПИ, защото няма да бъда „златното кюлче на ДПС там“. Това заяви в предаването „Въпросите“ по TV1 министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.
Министър-председателят Кирил Петков преди дни обяви, че именно Рашков е кандидатът на „Продължаваме Промяната“ за шеф на Комисията.
Според настоящия министър страхът е и причината ДПС да поискат въвеждане на възрастово ограничение за председателя, което да го изхвърли от надпреварата.
„Няма да се учудя ДПС да направят предложение в закон да се запише, че е забранено на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ“, допълни министърът и определи реакцията на парламентарната група на ДПС като отблъскваща.
Рашков призна, че заемането на поста председател на КПКОНПИ ще е предизвикателство за него. Той допълни, че вече има идея откъде може да намери подготвени хора за работа в комисията.
На въпрос какви биха били неговите приоритети, ако заеме позицията, той отговори, че първо трябва да се види какъв ще е законът, който урежда правомощията на комисията. Както е известно става въпрос за разделяне на КПКОНПИ на две части.
Що се отнася до реформата в МВР министърът каза, че се прави една промяна, която е забавена с 20 години. Рашков отрече обвиненията, че ще останат населени места без полицейско присъствие или райони, в които не се предлагат нужни на гражданите услуги.
„Само прокуратурата не е откри в 470 страници събрани материали срещу бившия премиер Бойко Борисов доказателства, за да бъде той задържан за по-дълго“, коментира още той.  Според него, ако материалите са били проучени, бившият министър-председател е нямало да бъде освободен след по-малко от 24 часа в ареста. „Вместо това от прокуратурата се задоволиха с критики и обидни квалификации към полицейските служители“, допълни министърът на вътрешните работи.
Бойко Рашков не е съгласен с твърденията, че има заплахи срещу много от хората, които се борят срещу корупционните схеми на ГКПП „Капитан Андреево“. Според министъра една голяма част от изнесените факти заслужават сериозна проверка.
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html