16.4 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Кремъл се готви за възможен приемник на Путин

Кадри: Би Ти Ви

„Самото поведение на Путин буди съмнение. Редките появи са по-лесно обясними с една много силна параноя и страх да не бъде извършено покушение срещу него.
Според лица, близки до него, той се среща с максимум трима души в последните месеци. Ръководи войната в ръчен режим, но без да се среща с ръководещите операцията. Той се среща единствено с министъра на отбраната, както и с Валери Герасимов. С повече хора, дори със самия Дворников, който беше шеф на военната операция, не се е срещал“. Това обясни пред bTV разследващия журналист от международната група Bellingcat Христо Грозев. По думите му Путин не е съвсем уверен и в своите психологически качества към този момент.
„Има много слухове в последните дни за това, че Путин е изпаднал в кома. Опитахме се да намерим първоизточника на тези слухове и те не се потвърдиха. По-скоро това е психологическа операция на украинските служби, които имат право и се занимават с контрапропаганда. Това не означава, че Путин е в чудесно дългосрочно здраве. Сред елита в Москва се носят слухове, че той има дългосрочни здравословни проблеми. Тази неувереност в неговото здравословно състояние води до разколебаване в част от тези елити, включително на силовиците в поддържането им на военните действия. Но в този момент, през тази седмица, нямаме такива данни за сериозни проблеми с неговото здраве“, уточни още Грозев.
По думите му има сигнали, че Кремъл се готви за възможен приемник на Путин. „Едно от имената, което беше споменато, е Мишустин – премиерът на Русия. Интересното е, че той не е правил ярки изказвания по време на войната, което може би е една форма на съхраняване на неговата репутация, за да може да бъде поносим за Запада, ако случайно се наложи да стане ръководител на цяла Русия“, смята Грозев.
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html