15.2 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

Лена Бориславова: Случилото се днес е преврат

Снимки: интернет

В зала днес се случи преврат. Доволни ли са избирателите на ДПС, че се гласува заедно с “Възраждане” и че можем да видим Костадин Костадинов, че преговаря с Тошко Йорданов и Десислава Атанасова.

Договарят нещо. Говорят активно. Имаме нова коалиция, която иска да спре промяната, която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в НС в оцеляване на всяка цена.

Това заяви пред bTV говорителката на кабинета Лена Бориславова.

По думите й „Продължаваме промяната“ е доказала точно обратното – че няма да се съгласи на безпринципни коалиции. За вотът на недоверие Бориславова посочи, че има нужда от време, което да се даде на народните представители да преценят как да гласуват. “Премиерът пое ангажимент да се опита да направи възможното и принципното, за да не се ходи на нови избори в момента. Това ще постави в риск доста процеси, включително Планът за възстановяване. От ПП няма да правим на всяка цена безпринципни коалиции и оставането ни във властта не е ултимативно”, допълни Бориславова.

По думите й е станало ясно коя е новата коалиция, но тя не отговаря на вота на българските граждани. От ПП не се страхуват от избори, заяви Бориславова и посочи, че формацията ще спази процедурата при раздаването на мандатите от президентството, ако се стигне до това след вота на недоверие.

„Случилото се днес е вододел, за който ставаше дума през последните дни и седмици. Въпросът беше какво следва от тук нататък и дали с този избор, който направиха тези 125 депутати те избраха да пратят България напред в бъдещето, или предпочетоха да я върнат назад в миналото, да повторят историята и да лишат от едно по-добро бъдеще голяма част от обществото. Една малка част от народа и бизнеса всъщност е много доволна от случилото се, вероятно. Отново ще бъдат оставени на спокойствие, да прекарват наркотици през границата, да има пестициди на трапезата, да няма контрол. Всичко, което през последните 6 месеца бе постигнато, ще бъде отменено. Може би “Лукойл” ще спре да плаща данъци, ще спре граничния контрол на рафинерията, може би да бъде възстановено спецправосъдието и други такива красиви неща от миналото, които да се върнат в бъдещето“, посочи Бориславова.

Според нея за разломът в коалицията е имало сигнали още в началото, но от „Продължаваме промяната“ са го отдавали на „прояви на темперамента на господин Трифонов и компания“. „С натрупването се разкри, че става дума не за особеност на характера, а особеност на уговорките и целите, с които се е влязло в коалицията. Първото голямо напрежение бе по повод контрола за това как трябва да се изплащат натрупаните суми на строителни фирми, които както се оказа в 80-90% от случаите са извършвали незаконосъобразни ремонти и други подобни невъобразими ситуации“, обясни Бориславова.

По думите й не става дума за лична вендета, а установените факти са резултат от работата на междуведомствена работна група между Министерство на финансите и МРРБ.

Източник: frognews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html