16.8 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

Божанков, БСП: Слави Трифонов ще бъде запомнен с предателството си

Снимки: Туитър

”Надявам се, че все още има време колеги от ИТН и други парламентарни групи – да осмислят момента. Защото техните решения днес ще имат последствия не само за тях, но и за техните деца. Този срам не може и няма да бъде изтрит никога.
За Слави Трифонов може би е късно. Недоумявам как човек като него – след всички години на успех в личен и професионален план, ще бъде запомнен с едно нещо, наречено предателство”. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков в отговор на въпрос има ли надежда за разширена подкрепа за оцеляване на кабинета.
По думите му в момента Слави Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта. „Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”.
Божанков коментира и протеста в подкрепа на Никола Минчев пред парламента. „Хората се събраха съвсем спонтанно. Честно казано, бяхме малко отчаяни. До вчера, когато тази гражданска енергия се събуди. Когато хората дойдоха и ни подкрепиха. Надявам се да не го направят само веднъж, а всеки ден”. И допълни: „Надявам се, че все още има време – Тошко и неговите народни представители, да осмислят какво причиняват на държавата си и каква страна заемат и как ще бъдат запомнени от историята, ако не вземат правилното решение. А те все още имат време да го направят”.
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html