16.2 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Радев: Следя с огорчение разпада на това Народно събрание

Снимки: интернет

„Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система. Българският парламент не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа“ – с тези думи президентът Румен Радев коментира актуалната политическа обстановка.

Държавният глава видя братуване между политически противници в името на властта. По думите му хората очакват бързи решения, защото животът поскъпва.

„Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от дейността му по решаване на неотложните задачи“, каза още Радев. „Кабинетът трябва да разсее всякакви съмнения, че може да отстъпи от ветото на РСМ. Премиерът трябва да отстои националния интерес в Брюксел. НС и българите трябва да знаят точно каква позиция ще отстоява министър-председателят. Всяко хитруване или опити за подмяна на националната позиция ще има тежки последствия“, категоричен бе президентът.

Източник: bgonair.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html