24.8 C
София
вторник, 5 юли 2022 г.

Кирил Симеонов: Не съм купен

Председателят, неговият заместник и главният секретар на ИТН. Сн. интернет

„Аз говоря лично за себе си и го декларирам пред цяла България – нито пари са ми предлагани, нито облаги, абсолютно нищо“. Това каза в интервю за „Тази неделя“ по Би Ти Ви Кирил Симеонов, последният отцепил се от „Има такъв народ“ депутат. „Това, което направих, беше от сърце и чисто по идеологически причини. Аз не съм купен, не съм напазаруван“, допълни Симеонов.

Преди да обяви напускането на ИТН, той подкрепи поисканата от партията на Слави Трифонов оставка на председателя на парламента Никола Минчев. Симеонов твърди, че след този вот на улицата го спрял млад мъж и го попитал през сълзи какво се случва в държавата. После депутатът не успял да заспи и затова взел решението да се отцепи от ИТН. „Хората ни пратиха да се борим срещу ГЕРБ, срещу системата. Аз съм ходил на протести през 2020 г., ходил съм да защитавам майките от „Системата ни убива“, ние се борим срещу системата“, изтъкна той. Кирил Симеонов оповести, че ще подкрепи правителството при гласуването на вота на недоверие.

При гласуването на актуализацията на бюджета на второ четене той отбеляза, че ще застане зад текстовете, с които е съгласен.

Източник: clubz.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html