23.8 C
София
събота, 2 юли 2022 г.

Медведев: ЕС може да изчезне преди да приеме Украйна

Снимки: интернет

“Европейският съюз може да изчезне преди Украйна да е влязла в него“. Това написа в Телеграм канала си заместник – председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в отговор на изказване по време на Мюнхенската конференция на ръководителя Кристоф Хойсген, че руският политик е „клоун“.

Според Медведев влизането на Украйна в ЕС е като „изграждането на комунизма“ „Както при изграждането на комунизма, датата не е назована. Но са дадени много непроверими абстрактни условия. Тяхната обективна проверка е невъзможна. Те ще се проверяват с десетилетия. Освен това ще дойдат нови поколения лидери на ЕС. Следователно, истинският термин е средата на века. Не по-рано!“, написа той, цитиран от информационни агенции.

„И какво, ако (да чукаме на дърво) ЕС изчезне до този момент? Страшно е да си помислим какъв скандал ще бъде. Какви жертви са направени на олтара на присъединяването към ЕС и каква измама ще има в очакванията на нещастните украинци?“ добави Медведев. Вчера руският политик бе критикуван на Мюнхенската конференция по сигурността. „Медведев днес е клоун. Съжалявам, че трябва да го кажа на глас“, заяви ръководителят на конференцията Кристоф Хойсген.

Европейската комисия препоръча предоставянето на статут на кандидат на Украйна и Молдова като символична стъпка по дългия път към членство в Европейския съюз.

Окончателното решение ще бъде взето от лидерите на страните от ЕС на Среща на върха, която ще се проведе на 23-24 юни.

Източник: darik.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html