19.9 C
София
неделя, 3 юли 2022 г.

Слави Ангелов: „Капитан Андреево” е като офшорна зона у нас, оазис на корупцията

Снимки: интернет

„Капитан Андреево” е една точка като извадена извън времето и пространството, тя е нещо като офшорна зона в България, като един оазис на корупцията”. Това каза в ефира на Нова телевизия разследващият журналист Слави Ангелов. По думите му корупцията на граничния пункт е по-силна от гравитацията. Журналистът припомни за случаи, в които цели смени от митнически служители бяха хванати на края на смените си да разпределят пари, но никой не беше осъден. Единствените, които бяха признати за виновни, получиха присъда не ефективна, не условна – бяха глобени с по 5 хиляди лева, подчерта Ангелов.

Той коментира и изказванията на част от управляващите, че сега на граничен пункт „Капитан Андреево” ще спре трафикът на хероин. „Това е бутафорна импровизация на човек, който въобще не е в час с това как функционират тези канали. Да си мислим с това, че е отнет фитосанитарният контрол на някого на пункта, спираме трафика на хероин, е много несериозно”, категоричен беше разследващият журналист.

„За мен е важно не толкова това кой е движил този бизнес, а кой му го е дал”, коментира Слави Ангелов и подчерта, че „Един ректор днес, който се опита да корумпира висш държавен служител”, визирайки проф. Пламен Моллов. По думите на журналиста подобни схеми има и по други гранични пунктове у нас.

Интернет: novini.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html