24.8 C
София
понеделник, 4 юли 2022 г.

Петков: Зад вота стоят Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова

Снимка ТАСС

Премиерът Кирил Петков се обърна към депутатите по време на вота на недоверие и заяви, че четирима стоят зад този вот – бившият премиер Бойко Борисов, депутатът от ДПС Делян Пеевски, лидерът на ИТН Слави Трифонов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

„Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски, че строителните милиарди, за които има договорка, няма да дойдат до неговите фирми. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва. Четвъртият SMS утре ще дойде от г-н Слави Трифонов. Не разрешавайте българската политика и накъде тръгва тази държава да зависи от четири SMS на четирима човека, които не са в тази зала“, заяви Петков.

„Искате да свалите това правителство, защото предлагаме да увеличим пенсиите на 467 лв. – това било инфлационно, защото заплатите на лекарите не трябвало да са 2000 лв., защото и това било проинфлационно. Защото медицинските сестри не трябва да получават 1500 лв. и това е проинфлационно. Защото 13 млрд. лв. били дошли, но закъснели – бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления План за възстановяване и развитие“, заяви Петков.

„Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%. Това за Северна Македония го чухме 1800 пъти, 100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една „тъмна стая“ в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам“, добави министър-председателят.

Източник: abcnews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html