15.9 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

Митрофанова: Русия е виновна за всичко, което става в България

Снимка: dariknews.bg

„Русия е виновна за всичко, което става в България“, това заяви посланикът на Москва в София Елеонора Митрофанова“, предаде РИА Новости.

С тези думи тя коментира изказването на Кирил Петков, който каза след гласувания вот на недоверие вчера заяви: За мен беше чест да оглавявам правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова.

„Това, че съм виновна за падането на кабинета вероятно е най-удобното обяснение, защото нашата страна е виновна за всичко, което се случва в България. През миналата година българите гласуваха три пъти за парламент и бе съставено коалиционно правителство. Партиите в Народното събрание са от различен политически спектър“, заяви Митрофанова. „Когато страната започна да изпитва затруднения, властите стартираха антируската истерия, въпреки че България е настроена приятелски към Русия. Това, че София застана в челните редици на санкциите срещу нашата стана, предизвика най-малкото недоумение сред обикновените български граждани. България не е богата държава. Освен това инфлацията достигна 18%. Това е много високо ниво и това се отразява негативно върху хората в страната“, добави тя.

„Има още един проблем – Северна Македония. България блокира пътя на югозападната си съседка към Европейския съюз по исторически причини. Това заедно с икономическата криза доведе до падането на кабинета“ , каза още дипломатът.

Източник: novini.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html